İletişim Fakültesi İletişim Çalışmaları Dergisi
Seminer, Panel ve Atölye Çalışmaları
► 23 - 25 ARALIK 2020, "SANALLAŞAN DÜNYANIN POST-PANDEMİ MEDYASI" SÖYLEŞİ DİZİSİ VE "COVIDEO" KISA FİLM GÖSTERİMLERİ
Medya ve pandemi ilişkisinin tartışıldığı söyleşi dizisi, 23-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti. Etkinlikte, Covid 19 salgını ile etkisi artan dijitalleşme süreci, sosyal medya, habercilik, sinema ve müzik gibi farklı medya alanlarında ele alındı. Medya sektöründen ve akademiden uzman isimlerin konuk olduğu söyleşi dizisi, 3 gün boyunca izleyenlerle buluştu.
"Covideo" Kısa Film Gösterimleri kapsamında ise, öğrencilerimizin pandemi sürecini konu alan kısa filmlerinin gösterimleri YouTube platformu üzerinden gerçekleştirildi. Bu filmler, Yeditepe Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ders programında yer alan RTC 311 Film Uygulamaları, RTC 312 Görüntü Yönetmenliği ve RTC 371 Kısa Film Yapımı dersleri kapsamında öğrenciler tarafından yapılmıştır.
"Covideo" Kısa Film gösterimlerine, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü YouTube sayfasından ulaşabilirsiniz. İyi seyirler dileriz.
► 21 NİSAN 2020, [Söyleşi], "ÜMİT ÜNAL İLE SİNEMA SÖYLEŞİSİ", ÜMİT ÜNAL
► 7-9 NİSAN 2019, [Workshop], "VANCOUVER FİLM OKULU: 2 GÜNLÜK FİLM YAPIM ETKİNLİĞİ"
Vancouver Film Okulu işbirliğiyle düzenlediğimiz iki günlük film yapımı atölyesi kapsamında okulun eğitmenlerinden Jennifer Clement, Michael Baser ve Robert Woolsey, öğrencilerimize oyunculuk ve senaryo yazarlığı konularında değerli bilgilerini paylaştılar. Atölyenin ikinci gününde öğrencilerimiz, eğitmenler tarafından belirlenen konular ile ilgili kısa film projelerini ürettiler.
Eğitimden karelere ulaşmak için tıklayınız.
► 25 ŞUBAT 2019, [Söyleşi], "GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SİNEMATEK", JAK ŞALOM
Etkinlikten karelere ulaşmak için tıklayınız.
► 17 EKİM - 21 KASIM 2018, [Fotoğraf Sergisi], "PUNCTUM OF LIFE", MERTHAN KORTAN
Bölümümüzde ve Üniversitemiz genelinde COMM 211 Fotoğrafçılık dersini veren ve aynı zamanda birçok ödülleri bulunan Merthan Kortan hocamızın sergi fotoğraflarına ulaşmak için tıklayınız.
► 11 NİSAN 2018, [Söyleşi & Atölye], SİNEMADA IŞIK VE GÖLGEYLE ÖYKÜ ANLATMA SANATI, AYTEKİN ÇAKMAKÇI
► DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ
Medya Seminerleri Dizisi
Eski adıyla Medyada Güncel Konular olan RTC 482 Medya Seminerleri, medyada öne çıkan güncel konulara ilişkin uzman, akademisyen ve/veya sektörden konunun uzmanlarının öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştığı, öğrencilerin sorularına yanıt verdiği bir seminer dersidir. 2015 yılı itibarıyla müfredatımıza dahil ettiğimiz ve Bahar dönemlerinde gerçekleştirdiğimiz seminerlerimizin konuları ve konukları, her hafta Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden bir öğretim elemanı ve öğrencilerle birlikte belirlenerek düzenlenir.
46 45 44 43 42 41 40 39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
Öğrencilerimizin Ödülleri ve Başarıları
Yapım ve Gösterim Faaliyetleri
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü olarak öğrencilerimizi uzman, akademisyen ve/veya sektörden konunun uzmanları ile seminer, workshop ve atölye faaliyetleri kapsamında buluşturduğumuz gibi, uzun metraj film ve belgesel gösterimleri de yaparak öğrencilerimizi yönetmenler, yapımcılar, oyuncular ve proje ekibinden önemli isimlerle bir araya getiriyoruz. Bu kapsamda, yönetmenliğini Mu Tunç'un üstlendiği "Arada" filmi, yapımcılığını ve yönetmenliğini Jozef Amado ve Michael Önder'in yaptığı uzun metraj filmi "Taksim Holdem" ve yönetmenliğini Ramin Matin'in, yapımcılığını Emine Yıldırım'ın üstlendiği "Son Çıkış" uzun metraj filmi ile yönetmenliğini Engin Yıldız'ın yaptığı "Eski Evler ve Karayemişler" belgeselinin gösterimine ev sahipliği yapmış bulunmaktayız.
► 15. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ GÖSTERİMLERİ
► ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN YAPIM / GÖSTERİM FAALİYETLERİ
- "Gölgede", Yazar ve Yönetmen, Ali Kara (2016)
- "Berat", Yazar ve Yönetmen, Halit Tüfek ve Orkun Doğanay Kömürgöz
- "Re-Era", Yazar ve Yönetmen, Emir Mavitan (2013)
- "Ana", Yazar ve Yönetmen, Hüseyin Eken (2013)
► 13 ŞUBAT DÜNYA RADYO GÜNÜ ETKİNLİĞİ
13 Şubat 2019 Dünya Radyo Günü'nde Türkiye'den sınırlı Üniversitelerin katılım gösterdiği etkinlik kapsamında yaklaşık otuz dakikalık bir radyo programı yaptık. Proje koordinatörlüğünü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Erbek Kara ve Akademik Uzman Gökmen Kaya'nın üstlendiği radyo programımıza Prof. Dr. Meltem Erinçmen Kânoğlu konuk oldu. Sıcak bir iletişim aracı olarak Radyonun ortaya çıkışı, gelişimi ve Türkiye'deki yansımaları konularının ele alındığı programın sonunda, öğrencilerimizin dersler kapsamında yaptıkları radyo tiyatrolarına da yer verildi.
Radyo programımızın Türkçe versiyonu için tıklayınız.
Radyo programımızın İngilizce versiyonu için tıklayınız.
Öğrencilerimiz tarafından yapılan radyo tiyatrolarına buradan ulaşabilirsiniz.