• Türkçe
  • English

Avrasya Milletler Meclisi ve Rusya Federasyonu ‘Uluslararası İnsani Yardım Fonu’nun düzenlediği IV. Avrasya Edebiyat Festivali ‘LiFFt-2019’ Bakü’de yapıldı. Türk Şair Tuğrul Tanyol Türkiye adına altın madalya aldı.

Projenin ortak organizatörü ise Azerbaycan Kültür Bakanlığı’nın ortağı Haydar Aliyev Vakfı, Kültür Bakanlığı’nın Word projesi ve Bakü Kitap Merkezi’ydi.

Bu yılki festival, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 2019 tarihli Yerli Halklar Yılı Programına ve büyük Azerbaycanlı şair ve düşünür Imadeddin Nesimi‘nin 650. doğum yıl dönümüne adanmıştı.

Festivalin amacı, Avrasya’daki yazarların ve okuyucuların yaratıcılığını ve dostluğunu güçlendirmek, birleşmiş bir Avrasya edebi alanı oluşturmaktı.

Etkinliği ele alan Avrasya Ulusal Meclisi Başkanı Svetlana Konstantinova, 4. Avrasya Edebiyat Festivali LiFFt-2019’ın üst düzey organizasyonu için Başkan İlham Aliyev ve Birinci Başkan Yardımcısı Mehriban Aliyeva’ya teşekkürlerini iletti.

Türkiye’den davet edilen şair Tuğrul Tanyol altın madalya ile ödüllendirildi. Ödülü Türkiye’den bir şair aldığı için de bir sonraki festivalin Türkiye’de yapılmasına hak kazanıldı.

Şair Tuğrul Tanyol yaptığı konuşmada, Türkçe değil Rusça şiir yazmayı yeğleyen Azerbaycanlı şairlere “büyük bir dil olan anadilleri Türkçe ile yazmalarını söyledi.’’

Festivalde altın madalya verilecek şairi Avrasya Milletler Meclisi’ne üye uluslararası bir seçici kurul seçiyor.

paylaş