Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce ilki düzenlenen İletişim Festivali “COMMFest’18”, The Brand Age medya sponsorluğunda, üniversitenin 26 Ağustos Yerleşimi’nde gerçekleştirildi. Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşah AYDIN koordinatörlüğünde öğrenciler tarafından organize edilen COMMFest’18’de, iletişim dünyası her yönüyle ele alındı.
İki gün süren, açık hava etkinliği olan festival, iletişim sektörünün önde gelen isimlerini ve markalarını öğrencilerle buluşturdu. COMMFest’18’e konuşmacı olarak katılan isimlerle söyleşiler festival alanında kurulan sahnede gerçekleştirildi. Kurulan stantlarda öğrencilerin gün boyu interaktif etkinliklere katıldığı festival, bir şenlik havasında geçti.
C Blok ve Demence Precoce Konserleri
Festivalin ilk günü olan 26 Nisan’da, Yeditepe Üniversitesi mezunlarından “FOX TV” Proje Koordinatörü Merve Aycan’ın iş hayatına dair tecrübelerini paylaştığı konuşmasıyla başlayan etkinlik, Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Seven’in sokak fotoğrafçılığı üzerine yaptığı konuşmasıyla devam etti.
Öğleden sonra, Yeditepe Üniversitesi mezunlarından olan Elli5 Etkinlik Ajansı Kurucusu Fatih Türe’nin öğrencilerle deneyimlerini paylaştığı festivalde, McCann Dijital Creative Group Başkanı Cemil Haşimi ve McCann Reklam Yazarı Reha Üçöz, öğrencilerle iş hayatının püf noktalarına değindikleri bir sohbet gerçekleştirdiler.
Öğrencilerin konuşmacıları soru yağmuruna tuttuğu etkinliğin ilk günü, C Blok müzik grubunun konseri ve Demence Precoce tarafından sergilenen müzik performansı ile sona erdi.
Hobi Mesleğe Dönüştü
COMMFest’in ikinci günü olan 27 Nisan Cuma günü ise Dijital Reklam Geliştirme Uzmanı Mehmet Aydoğan,konuşmasında özel hayat ile iş hayatının birbirine karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.
Öğrencilerle fotoğrafçılık ve insan üzerine sohbet eden Emre Yunusoğlu da kendi arşivinden söz etti ve bir gün bu arşivini sosyal medya hesaplarından yayınlanacağını söyledi.
Emre Yunusoğlu’nun ardından, Habertürk Program Sunucusu Didem Arslan Yılmaz da, mesleki deneyimlerini paylaştı.
Arslan’ın ardından Grafi2000 Kurucusu Varol Yaşaroğlu da karikatüre olan aşkını anlattı. Yaşaroğlu, karikatürün onu asıl mutlu eden iş olduğunu anlayınca da okuduğu okulunun manasız geldiğini dile getirdi.
Daha sonra, YouTuber’lar İrem Akdemir ve Simla Canpolat, Instagram ve Youtube’a hobi olarak başladıklarını ve sonradan kazanç sağladıklarını ifade ettiler. Akdemir, bu alanda ilerlemeye karar verdikten sonra çalıştığı reklam ajansından ayrıldığını söyledi.Sosyoloji mezunu Canpolat ise hala bir reklam ajansında marka editörü olarak çalıştığını dile getirdi. Konuşmaların ardından Derin Marl yeni şarkısını ilk kez festivaldeki öğrenciler için seslendirdi ve Fermuar müzik grubu da Türkçe rock konseri verdi.
Risk’li Oyunlar
Etkinlikte, Doritos, Google, Filli Boya, BUBU Design ve Diyetkolik de stantlarıyla yer aldı.
Katılımcılar, Doritos’un risk oyununda heyecanlı müsabakalarla kozlarını paylaşırken Filli Boya’nın Renxmatik tırının yanında VR gözlükler ile hayallerini havaya çizdi, halat çekme yarışması yaptı ve eğlenceli şarkı yarışmalarına katıldılar. Google’ın Dijital Atölye standı da etkinliğe renk kattı.