Sevgili öğrenciler,

Uzaktan Eğitim sürecinde dersler ve sınavlarla ilgili alınan bazı yeni kararlar ve son gelişmeler aşağıdaki gibidir:

Rektörlük tarafından 26 Mart tarihinde açıklanan Uzaktan Eğitim esaslarına göre  final sınavları örgün eğitime geçiş yapıldıktan sonra henüz öngörülmeyen bir tarihe ertelenirken, vize sınavlarının uygulama ve değerlendirme yöntemleri öğretim üyeleri tarafından belirlenmektedir. Ara sınav tarihleri dersi veren öğretim üyeleri tarafından duyurulacaktır. Duyuruya linke tıklayarak erişebilirsiniz: https://www.yeditepe.edu.tr/tr/duyuru/uzaktan-egitim-ogretim-uygulama-esaslari

RTC 482 Medyada Güncel Konular dersinin ara sınav tarihi 9 Nisan saat 16:30 olarak belirlenmiştir. Sınav yöntemi ve detaylar OBS ve Google Classroom üzerinden size iletilecektir.

RTC 491 & RTC 492 Bitirme Projeleri derslerinin vize dosyalarının teslim tarihi ise 12 Nisan 2020’dir. İçinde bulunduğumuz bu olağandışı durum nedeniyle sizlerle daha önce paylaşmış olduğumuz Bitirme Projesi kılavuzundaki takvim çizelgesindeki sapmalara rağmen, mezuniyet projelerinin gerçekleştirme sürecinin temel işleyişi ve notlandırma sisteminde değişiklik olmamıştır.  Corona virüsü nedeniyle eğitime ara verdiğimiz 2 haftalık kayıp hesaba katılarak vize dosyası teslimi 12 Nisan tarihine ertelenmiştir. Bu tarihe kadar danışmanıyla yüz yüze ve/veya dijital mecralar vasıtasıyla en az 4 kere görüşmeyen ve vize dosyasını zamanında teslim etmeyen öğrencilerin, Bitirme Projesi Kılavuzu’nda da belirtildiği üzere proje derslerinin vize notları beklenen devamlılığı göstermedikleri için FA olarak değerlendirilecektir. Kılavuza bölümün sitesinden ulaşılabilir: https://iletisimfakultesi.yeditepe.edu.tr/tr/radyotelevizyon-ve-sinema-bolumu/mezuniyet-projesi-yonergesi Dosya teslimleri doğrudan danışmanların belirlediği ve ilettiği yöntemle yapılacaktır.  Öğrenciler dosya içeriği ve teslimiyle ilgili danışmanlarıyla irtibata geçebilirler. Vize dosyalarına eklenmesi gereken belgeler (Çalışma tutanağı ile Başvuru ve Onay formu) üniversitede muhafaza edildiğinden, bu belgeler de danışmanlar tarafından temin edilebilir.

Öğrencilerin stüdyo ve ekipmanlara erişimleri olmadığından uygulama projelerinin yapım aşamaları içinde bulunduğumuz durumla ilgili gelişmelere ve öğrencilerin tercihine göre, üniversite açıldığı takdirde yaz dönemi veya güz döneminde tamamlanabilecektir. Tez yazan öğrenciler bu süreçte tezlerini bitirseler de çalışmaları diğer projelerle birlikte final sınavları yapıldıktan sonra notlanacaktır. Bu süreyi bir avantaj olarak değerlendirerek ön çalışmalarınızı eksiksiz ve detaylı bir şekilde gerçekleştirmeniz, yapım sürecini daha kısa sürede ve sorunsuz halletmenize olanak tanıyacaktır.

Daha önce sizlerle paylaşılan mesajda eğitime ara verilen 3 hafta boyunca yapılan staj uygulamalarının resmi bir karşılığı olmayacağı bildirilmişti. Bu tür uygulamaların uzaktan eğitim sistemine geçiş sürecinde yürütülme biçimleriyse henüz örgün eğitime geçiş ve üniversitelerin açılmasıyla ilgili öngörülemeyen tarihlere bağlı olarak kesin bir karara bağlanmamıştır, ancak öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde bir çözüm sağlanacaktır.  Konuyla ilgili son gelişmeleri OBS üzerinden güncellenen bilgileri takip ediniz.

Hepinize sabır ve sağlıklı günler diliyoruz