• Türkçe
  • English

Yeditepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün düzenlediği “Gazetecilik Söyleşileri” kapsamında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş ile DİSK Basın-İş Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faruk Eren’i ağırladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, Rektörlük Binası Mavi Salon’da gerçekleşti.Sibel Güneş,konuşmasına Sedat Simavi’nin öncülüğünde gazetecilerin kurduğu TGC’nin kuruluş öyküsünü anlatarak başladı.Gazetecilerin,yaptıkları haberler nedeniyle her dönemde hedef olduğunu ve bu nedenle faili meçhul saldırılara uğradığını anlatan Sibel Güneş, “Sizin tek patronunuz vardır, o da halktır” dedi.

Gerçek gazeteciliğin, yüzde 15 gibi, haberin gerçek yüzünü okuyabileceğimiz alanlara sıkıştırıldığına işaret eden Güneş, öğrencilere şu önerilerde bulundu:

“Öncelikle haklarınızı öğrenin; kanıta dayalı haber yapın, en az iki kaynaktan haberinizi doğrulatın, siyasi görüşünüz haberlerinizi etkilemesin, hocalarınızdan yararlanın. Günümüzde haber alabileceğiniz pek çok kanal bulunuyor asla bir kaynaktan haber okuyup karar vermeyin, 7-8 kaynaktan haber okuyun. Gerçeğin peşinde olmayı bırakırsanız gazeteciliği kaybedersiniz. Benim söylediğim dâhil, herkesin söylediğini sorgulayın.”

Faruk Eren de konuşmasında, “Biz ilginç bir kuşağız, teleksli kuşağın gazetecileriyiz” diyerek “Teknolojinin değişimi-dönüşümü ve dolayısıyla gazetecilerin haber verme kanalları gözümüzün önünde değişti” ifadelerini kullandı. Gazeteciliğin zor, aşkla yapılan bir meslek olduğunu vurgulayan Eren, öğrencilere, internet gazeteciliği ve televizyonculuğu alanlarında yoğunlaşmaları önerisinde bulundu.

Gazetecilik Bölümü - İletişim Fakültesi

paylaş