►Bölüm Başkanı Mesajı

► Fotoğraflarla Yeditepe

► Yeditepe'de Sosyal Yaşam

Tanıtım Filmi

Gazetecilik Bölümü; yeteneklerini doğru ve sorumlulukla kullanabilen, etik değerlere saygılı, öngörülü, tarih ve coğrafya bilincine sahip uluslararası gazetecilik niteliklerine uygun uzmanlar yetiştirmeyi amaçlıyor. Sektördeki farklı alanları temsil eden profesyonellerle öğrencilerimizin bir araya gelmelerini sağlayacak toplantılar düzenlenerek, sektördeki gelişmeler yakından takip ediliyor. Öğrencilerimiz, çok yönlü haber ajansımız Yeditepe Haber Ajansı’nda (YHA), Yeditepe Postası dergisi, Gazete Yeditepe ve www.koridoryeditepe.edu.tr haber sitesinde uygulama yaparak deneyim kazanıyorlar. “Faili Meşhur” öldürülen gazeteciler belgesel serisi ve “Dört Mevsim Kayışdağı” gibi projelerle öğrencilerimiz için önemli uygulama alanları yaratılıyor. Öğrencilerimizin uluslararası deneyimlerini arttırmaları ve bakış açılarına katkı sağlamaları amacıyla Erasmus ve Exchange anlaşmalarına her yıl farklı üniversiteler eklenerek değişik kültürlerden öğrenciler ve akademisyenler ile karşılıklı eğitim hareketliliği yaşanıyor.

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi

ÇALIŞMA ALANLARI
Mezunlarımız; medya alanında hizmet veren kurumlarda muhabir, foto muhabiri, sayfa tasarımcısı, editör ve köşe yazarı olarak çalışabiliyor; haber müdürü, genel yayın yönetmeni ve yazı işleri müdürü gibi yönetim kadrolarında yer alabiliyorlar. Ayrıca özel şirketler ve kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimlerin basın-halkla ilişkiler birimlerinde çalışabiliyorlar.

►Mezunlarımız

► Tercih Robotu

Tanıtım Filmi

E - Broşür

► Kontenjan ve Puanlar

► Başvuru Koşulları

► Burs Olanakları

► Konaklama

► Sıkça Sorulan Sorular

► Kayıt

► Ücretler

► Lise Yaz Okulu

► İngilizce Yaz Kampı

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 1 - 17 Ağustos 2018 tarihlerinde hafta sonu dâhil 09.00 - 17.30 saatleri arasında Üniversitemiz 26 Ağustos Yerleşimi Sosyal Tesisler Binası -1. katta gerçekleştirilecektir.

Tanıtım Günleri süresince kampüsümüzü ziyaret edecek adaylar; Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri ile tanışarak; akademik eğitim, burslar, kampüs olanakları, laboratuvar altyapısı, Erasmus – Exchange anlaşmaları, öğrenci kulüpleri gibi pek çok önemli konuyu yerinde inceleme şansına sahip olacak.

Üniversite Adayları, Yeditepe Üniversitesi tarafından geliştirilen Geleceği Planla tercih platformunu kullanarak; Vakıf ve Devlet Üniversitelerinin son 3 yılı kapsayan KontenjanBaşarı SırasıPuanAkademisyen Sayısı ve Ders Programlarını inceleyerek, kendi tercih listelerini oluşturabilecekler.

► Üniversite Ulaşım

Sosyal Medyada Bölümümüz