Sevgili öğrenciler,

Gazetecilik Bölümü olarak Covid- 19 salgını nedeniyle ara verilen öğretime, üniversite genelinde uygulanmaya başlayan uzaktan eğitim sistemiyle, 23 Mart itibarıyla başlamıştık. Bölümümüzdeki tüm derslerimizin sağlıklı şekilde yürütülmesi için öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin bir araya geldiği ve paylaşımlarını yaptıkları farklı platformları kullanıyoruz.

Bunlardan ilki olan “COADSYS” sisteminde açılan derslere kayıt olmanız; ders kaynaklarına ulaşmanızı, ödev ve projeleri takip edebilmenizi, ders sorumluluklarını ve direktiflerini yerine getirmenizi sağlayacaktır.

“COADSYS” sistemine üniversite uzantılı maillerinizle erişim sağlayabilirsiniz. Sisteme mail ya da şifre sorunları nedeniyle henüz giremeyen öğrencilerimiz nurcan.turaylar@yeditepe.edu.tr adresiyle iletişime geçerek sorunun çözümü için destek isteyebilirler.

Uzaktan eğitimin etkileşimli biçimde ilerleyebilmesi için sesli-görüntülü görüşme özelliklerini kullanarak daha verimli bir ders süreci geçirebileceğimiz, (belirlenen ders saati içinde) “GOOGLE MEET” gibi uygulamaları da kullanıyoruz. Sistemin işleyişiyle ilgili açıklamayı sayfamızda bulabilirsiniz.

JRN 492 Bitirme Projesi dersi için öğrencilerimiz danışman hocalarıyla görüşmeye devam edeceklerdir. Projelerin bitirilme tarihleri üniversitemizin dönemi bitirme tarihi ile aynıdır.

Tüm derslerin ölçme değerlendirme yöntemi (ödev, proje, online sınav vs.) dersin öğretim elamanı tarafından belirlenecektir. Akademik takvimde belirlenen sınav tarihleri geçerli değildir, sınav tarihleri dersin öğretim elemanı tarafından belirlenecek ve duyurulacaktır.

Rektörlük tarafından 26 Mart tarihinde açıklanan Uzaktan Eğitim Esaslarına göre final sınavları örgün eğitime geçiş yapıldıktan sonra henüz öngörülmeyen bir tarihe ertelenmiştir. Duyuruya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz: https://www.yeditepe.edu.tr/tr/duyuru/uzaktan-egitim-ogretim-uygulama-esaslari

Daha önce, eğitime verilen 3 haftalık arada yapılan staj uygulamalarının resmiyetinin olmayacağı açıklanmıştı. Staj gibi uygulamalar uzaktan eğitim süreci ve sonrasında bir karara bağlanmamıştır. Ancak bu konuda verilecek kararlar öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde olacaktır. Bilgi ve karar güncellemeleri ilgili mecralardan duyurulacaktır.

Bilgi güncellemeleri, değişiklikler ve duyurular için lütfen OBS mesajlarınızı, bölüm ve fakülte sosyal medya hesaplarını takip edin.

Sorularınız ve yardım talepleriniz için lütfen bizlerle iletişime geçin.

Sağlıklı ve huzurlu günler diliyoruz.

Gazetecilik Bölümü