Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Sosyoloji Bölümü arasındaki işbirliği; her iki bölümde hocalarımızın ders vermeleri, çift anadal ve yandal öğrencilerinin olmasının yanında bölümlerin ortak düzenleyeceği söyleşiler ile genişlemektedir. Bu akademik yıl içerisinde ana teması televizyon dizileri olarak belirlenen söyleşiler Dr. Öğr. Üyesi Özlem Akkaya ve Prof. Dr. Demet Lüküslü hocalarımızın koordinatörlüğünde ''Popüler Kültür Söyleşileri'' konu başlığı çerçevesinde düzenlenecektir. Hem akademi hem de sektörün ileri gelen isimlerinin konuk olarak katılacağı söyleşiler 1 Kasım Cuma günü başlayıp, 5 Aralık Perşembe günü devam edecektir. 'Dizilerde Toplumu Aramak'' üzerine olacak bu söyleşilerin ilkne konuk olarak Levent Cantek ve Başar Başaran katılacaklardır.

Levent Cantek:

1969 Ankara doğumlu olan Levent Cantek, Bilkent Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında aldığı lisans eğitiminden sonra, Gazi ve Ankara Üniversitelerinde Gazetecilik yüksek lisans ve doktorası yapmıştır. Uzun yıllar akademisyenlik ve editörlük de yapan Levent Cantek, Dumankara, Uzak Şehir, 1951 gibi çizgi romanlarının yanı sıra, senaryosunu yazdığı Halka (2019), Bozkır (2018-2019), Eski Hikâye (2013) ve Mor Menekşeler ( 2011) gibi popüler televizyon dizileriyle tanınmaktadır. Son olarak 2020 yılına kadar BluTV için içerik üretmek üzere anlaşma yapmıştır.

Başar Başaran:

1978 İstanbul doğumlu olan Başar Başaran, Doğu Akdeniz Üniversitesi Bankacılık bölümünden mezun oldu. İlk yazılarını 1998 yılından itibaren çeşitli edebiyat dergileri ve internet sitelerinde yayınladı. 2007 yılından itibaren Radikal ve Birgün gazeteleri başta olmak üzere pek çok dergi ve yayın için röportajlar yaptı ve makaleler yazdı. İki yayın dönemi boyunca TRT 2’de yayınlanan Alev Alatlı ile Hadi Baştan Alalım isimli bir tartışma programının editörlüğünü ve sunuculuğunu yaptı. Aynı zamanda Kafa dergisi yazarı olan Başar Başaran; Vurgun (2019), Muhteşem İkili (2018), Dip (2018), Meryem (2017), Bodrum Masalı (2016), Yol Ayrımı (2012), Seni Çok Özledim (2005) dizilerinin senaryo yazarlığını, Kod Adı Reaksiyon (2014) dizisinin de yapımcılığını yapmıştır. Senaryosunu yazdığı Azize dizisi çok yakında Kanal D’de yayına girecektir.

Popüler Kültür Söyleşileri: Dizilerde Toplumu Aramak