• Türkçe
  • English

Yeditepe Üniversitesi’nin yanı başında bulunan Kayışdağı Mahallesi’nde 13 yıl önce görüşülüp fotoğraflanan mahalle sakinleriyle yeniden bir araya gelen üniversite öğrencileri, öncesi ve sonrasını fotoğraflarla belgeledi

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün koordine ettiği “Kayışdağı’nda Dört Mevsim: Yeniden Ziyaret” sergisi 7 Mayıs’ta ziyarete açıldı. Üniversitenin yanı başında bulunan Kayışdağı Mahallesi’nde 13 yıl önce görüşülen mahalle sakinleriyle, yeniden görüşülüp fotoğrafları çekilerek oluşturulan serginin açılışı, fotoğraflanan mahalle sakinleriyle birlikte yapıldı.

  

2005 yılında koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Kayıhan Güven ve Dr. Kader Tuğla Saltuk’un yaptığı “Kayışdağı’nda Dört Mevsim” adlı proje kapsamında, üniversitenin bulunduğu Kayışdağı Mahallesi’nin sakinleri ile görüşmeler yapılmış, günlük yaşamları ve gelecek planları konuşulmuştu.

  

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, 13 yıl aradan sonra, Proje Yöneticileri Dr. Öğr. Üyesi Feryade Tokan Şenol ve Dr. Öğr. Üyesi Ahu Alpaslan ile Yapım Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. İlknur Kalay ve Görsel Yönetmen Kenan Kaya öncülüğünde bir araya geldi. Öğrenciler, ilk projede görüşülen mahalle sakinlerine ulaşarak yıllar içinde yaşanan değişimi ortaya koydu. Yüz yüze görüşmeler fotoğraflandı ve görüşmecilerin kendi el yazılarıyla görüşmeler kayda geçirildi. Ulaşılamayan katılımcılarla ilgili de bilgi toplandı.

 

Açılışı Mahalle Sakinleriyle Birlikte Yaptılar

Toplanan bilgiler ve çekilen fotoğraflarla oluşturulan serginin açılışı Yeditepe Üniversitesi Rektörlük Binası’nda, 13 yıl aradan sonra görüşülüp fotoğraflanan isimlerle birlikte yapıldı. Serginin açılış kurdelesini,  Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Aydın ve Kayışdağı Mahallesi Muhtarı Kadir Yılmaz kesti. Açılışta mahalle sakinlerine katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

  


  

Sergi 07 Mayıs - 14 Mayıs 2018 Tarihleri arasında Rektörlük Binası’nda gezilebilecek.

İstanbul’un geçirdiği kültürel- sosyolojik- ekonomik değişimin çok açık bir şekilde ortaya çıktığı çalışmada görüşmeleri ve fotoğraf çekimlerini yapan öğrencilerin isimleri şöyle: Ali Bertay Ergenç, Aydın Ögeday Çakır, Barkın Yağız Özkan, Burak Çelik Büşra Filiz, Cem Başarır, Ceren Özcan, Deniz Ogan, Doğan Özgün Aldoğan, Emrecan Aslan, Enes Yücel, Feyza Nur Kaya, Fulden Korkmaz, Fulya Altunyay, Gizem Çetimen, Ilgım Kurter, İrem Öztürk, Leyla Özkaplan, Mehmet Enver Eyaz, Mert Mehmet Eruz, Muhammed Gökalp, Nihal Alper, Nagihan Yılkın, Nuri Oltan Altuntop, Ozan Oğuz Kurt, Önder Demirbilek, Selin Sena Çetin, Seray Yücel, Şebnem Topallar, Şevval Akdeniz, Teoman Tutkun, Umut Can Demirbilek, Yavuz Kartal, Zeynep Akı.

Sergi Broşürünü İncelemek İçin Tıklayınız

 

paylaş